Men gud

Brittany Murphy död. Så konstig känsla när kädisar dör, känns som dom är odödliga...
Fy, hemskt.

Zelda <3



Visst är hon otroligt fin? Det bästa med Zelda är att hon är så otroligt kärleksfull, otroligt varm och godhjärtad. Vi har inte haft henne i mer än tre veckor och ända sen dag ett har vi tränat henne på att vänja sig vid andra hundar. Hon är uppvuxen i en familj med massor av hundar, hundar hon känner och hon har aldrig behövt träffa andra hundar som hon inte känner. Det har gått hur bra som helst med vår lilla eliott men hon drar mot andra hundar ute. Detta behöver inte vara någon big deal. Vi har tränat och tränat och igår kunde vi ha henne lös en kort stund i parken, där det luktar massa hund för henne, och hon kom på varenda inkallning.

När vi fick henne sa kenneln att det fanns vissa saker som behövdes slipas på, finslipas. Vi började direkt. Vi lärde henne stanna innanför dörren innan vi gick in osv, lärde henne vänta på maten - saker hon inte gjorde innan. Men det är ändå mötet med andra hundar vi har fokuserat mest på. Det gör vi ju medans vi är ute, såklart. När det går förbi en hund så drar hon och ibland morrar hon lite smått. Under två tillfällen har hon morrat till riktigt ordentligt. Det är två hundar som eiott brukar leka med. Så det har inte varit någon fara för vi har lärt känna dem lite, men man skäms lite ändå.

Idag var jimmy ute med lillgumman och då kom en av lillgubbens vänner, hon fick nos och allt gick bra. Sedan så släppte ägarna det stadiga greppet om Ludde, som valpen hetet, och så gick han fram till Zelda...
Zelda attackerade honom. Hon bet inte, han blev inte skadad, men hon anföll. Hennes ägare vart skärrad men sa att det var nog lugnt. Jimmy skämdes såklart. Vill inte ha det på vårt samvete. Så vi har pratat fram och tillbaka hela dagen. Vi har kommit fram till att hon får åka tillbaka till kenneln. Detta efter att ha samtalat med dem om hur vi borde gå tillväga.
Vi skulle aldrig kunna ha det på vårt samvete om hon skulle skada en annan hund. Tänk sedan om hon skadar eliott. Det har fungerad jättebra, men just nu vill man vara så försiktig man kan.
Det ända alternativet som fanns var att låta bli att träffa andra hundar, men det känns inte som ett alternativ som kommer fungera. Eliott är så social och lekfull med andra, det vill vi inte ändra på hos honom, och vi kan inte alltid gå ut med dem en och en. Sedan bor vi i stan, nu ska vi flytta utåt men det finns ändå många hundar där omkring.
Det kändes så att om vi skulle begränsade så för zelda så skulle vi behöva begränsa så för eliott med. Det är inte så vi vill att våra hundar ska ha det. Vi vill att dem får vara ute och leka utan problem.
Hos kenneln ser situationen helt annorlunda ut ; Hon har inga andra hundar att träffa än dem hon känner och hon har en stor rastgård att springa fritt i utan att möta på andra hundar.
Dessutom om nu kenneln, som jag tror, vill föröska sälja henne igen så kommer hon ju att informera dem nya att detta har hänt så att dem som köper är medvetna om det. Dessutom är vi säkra på att hon kommer må bra, för så som vi blev granskade, på ett positivt sätt, så kommer det flyta på bra och framförallt så kommer Zeldagumman må bra, för inte mår hon bra av att vara så mot andra hundar heller, för en lydig hund är en lycklig hund <3
Men tårar har såklart fallit idag, men vi känner att vi gör det bästa för henne, för andra ägare, för andra hundar och för oss. Jag hoppas det.
Vi älskar dig gumman<3 Du vet det.

Nu vill vi bara fokusera på Eliott nu. Det kommer inte att komma in någon ny hund. Vi har sagt att om vi ska skaffa en till så är det den dagen vi bor i hus. Men framförallt har vi sagt att vi ska inte skaffa hund om vi inte har tid med en valp, för saker och ting blir lättare om man får vara med och lära från grunden. Då anpassar hunden sig mer till det livet man själv lever. Så har vi sagt. SÅ blir det.

Vi är såklart ledsna över att det behövde bli såhär, men utifrån föruttsättningarna känner vi att det är ett bra val trots allt.

Tack för alla dagar pluttan, du är underbar och vi kommer alltid älska dig. Du ska få ett bra liv, det ser vi till nu .

ehm,...

Tjo, på er:) fan, min mellanslagstangent är cp. hatart.
Jag och jimpa kom nyss in från en mysig dogwalk :)

ja, föfest hos mig och jimpa igår...vi hade askul! dock blev förfesten den enda festen för mig och toya. Jimpa och sebbe stannade kvar hos oss också då. haha. herre! men sådant kan ju ske! hoppas dock det var den sista.
Jag tror såhär att jag har varit jävligt stressad, mått lite halvt bra sådär och sen så hade jag knappt ätit . jag tror den kombinationen avgjorde hur kvällen blev, för så mycket drack jag inte!
men men, jag pallrade mig ivåg på avslutningen....skulle jag aldrig gjort. Så jag gick hem innan den var klar. när jag kom hem hade finaste killen städat hela lägenheten och det var inte lite kan jag säga!
Hanna och sofia ger sig ut ikväll igen...herre. men jag och toya tar en kväll hemma ;) dock på var sitt håll. tror vi båda försöker vänja oss av vid ångestkänslan över skolan som har blivit till en vana.

ja, så var det med det.

Fyfan vad jag längtar till jul! huset där min momor och morfar bor är min absoluta trygghet, jag älskar att vara där och jag älskar att träffa min släkt över jul! jag åker ju som sagt redan på tisdag iår, längtar så in i helvete!
ändå tråkiga är att vara ifrån älskling på jul, det är konstigt hur mycket man vänjer sig vid varandras sällskap när man bor ihop. för oss är det en självklarhet att fira jul på våra olika håll, men ändå...nu har vi varit konstant i snart 4 månader...och så ska vi vara ifrån varandra på jul. Men det händer så mycket annat så jag tror inte det blir så farligt. jag tror det kan bli skönt med. konstigt blir det att sova utan en varm mysig kropp tätt itill och ett par stora armar runt omkring sig. Men jag lär ju uppskatta det ännu mer när jag kommer hem sen!  

Nu har älskling duschat klart. Så nu ska jag sluta skriva så ska vi bädda ner oss och titta på nätet efter inredningsgrejer! 

tjosan!  

AHAA, I'm here...Sandra och malin:P



 
Hej malin och sandra! Har svårt att tro att det är någon mer som läser. haha. .hanna? ja, iaf. tänkte skriva några rader. För att, jag vet inte. Men jag vill, typ. MM, skolan är snart slut, men det vet ju ni med sandra, malin och kanske hanna..japp...vadfan ska jag skriva? haha. Kan ju lika gärna ta't när vi ses :P neeee,  men bloggen ska jag skriva ner min tankar, eller? mm, okej. jag gör en traditionell punklista (strecklista) över mina tankar just denna minut, sekund..whatever HÄR:

- En ny person har kommit in som en äcklig, illaluktande, sur, mögglig figur i mitt liv, nämligen: MAUD. USH. seriöst, kvinnan är för mig vad diareé är för er: vidrig och jävligt obehaglig!
Denna här kvinnan jobbar för stångåstaden och är någon form av frontfigur för uthyrningen. Orkar inte dra allt, men såhär: hon nekade mig vår nya lägenhet. Varöfr? jo, för att jag inte ha jobb. hm? pucko? JA. Soc går bra, men inte föräldrar. nehe? men mamma ringde. Ordnat nu. Men fyyyyyfam vilken kvinna. Min första tanke och har varit nu i tre dagar, sen hon klev in med sin knälliga röst i min telefon!
 
- Lägenheten. Nu när allt, tyyyyyyp, är orndat (don't woary, jag ska ha min lägenhet) så kan jag inte låta bli att tänka på inredning och allt det dära. Den är underbar, den är min. okej, maud?

-skolan. ah, bara den liksom. ni vet, allt som har med den att göra. blääuu.

- balen. sååå jävla kul! ska kolla klänning imorgon och bokade hår och smink idag! I'm redy! Så jääävla redo!
- jul. GE MIG JULEN. GE MIG TOMTEN (känns lite mer som att det makar sence nu när jag har en liten kusin. förut var ju jag yngst....men jag tror att tomten är mest till för min mamma)

- elliots frenetiska kil på halsen. har kollat, ingen fästing (nu liksom?) inget ont..vad är hemligheten?

- imorgon. ååh,så kul! förfest hos mig och jimpa, krogen, dans all night long- efterfest all night long.....!

- fredag. uuhuhhuuuu......

- tisdag. YES, äntligen. seriöst. Äntligen ner i landet till mormor och morfar och påbörja julen! Nytt för i år är att jag åker dit själv, skönt, valde att åka en dag innan alla kommer. vill spendera lite tid med dom by my self.
 
- vet att jag slänger in engelska. men HEYYYYY,

SÅ, nu ska jag mysa ner mig i Zeldas famn. Ni trodde jag skulle säga jimmy. jag vet. men sånt har man inte tid med när man har två barn.

Så, sandra och malin hoppas ni njöt av inlägget ! det gjorde jag :) Ses kanske imorgon!
-



RSS 2.0